fbpx
Reading:
Saham Malaysia Sesuai Strategi Breakout Atau Dip

Saham Malaysia Sesuai Strategi Breakout Atau Dip

June 19, 2021

Soalan ni memang ramai yang tanya dengan Stallion terutama trader baru Bursa Malaysia. Nak Buy on Breakout (BOB) atau Buy on Dip (BOD) ni?

Mana yang boleh bagi buat duit?

Haa.. itulah soalan yang selalu ditanya. Mungkin sebab ramai yang masih pening dan tercari-cari strategi yang 100% betul dan buat duit.

Sebenarnya ini masalah biasa bagi orang baru. Memang itu yang dikejar bila baru tahu pasal trading. Tak kesah lah, saham ke, forex ke, bitcoin ke. Sama je.

Sebelum nak jawab, kami nak remind dulu. Tiada teknik Holy Grail dalam dunia trading dan tiada teknik yang tepat 100%.

Kedua-dua strategi Buy On Breakout atau Buy On Dip adalah sesuai dan boleh digunakan di pasaran saham Bursa Malaysia.

Baca sini Strategi Buy On Breakout (BOB)

Baca sini TeknikalAnalisis : Apa Tu BOD. Bagaimana Nak Guna

Tapi kita yang perlu tahu risiko dan kriteria setiap strategi tersebut serta Game Plan yang sesuai untuk setiap strategi.

Tonton video ini untuk ilmu dan penerangan yang lebih jelas dan mudah faham untuk belajar.

P/s: Dah baca dan tonton nanti, share la kat fb ke, kat wassap ke atau kat kawan-kawan yang nak belajar saham. Supaya lebih ramai dapat belajar dan manfaat.

Related Stories

August 19, 2021

Setiap Tahun RM 2Billion Lebur Ke Skim Cepat Kaya

December 31, 2020

Mampukah 2021 Ulang Kecemerlangan Pasaran Saham

June 10, 2021

Analisis Saham HIBISCUS 10 Jun 2021

Arrow-up